Nasri dreigt Arsenal te verlaten door gebrek aan succes

Een vertrek van Samir Nasri bij Arsenal wordt steeds aannemelijker. De Fransman meldde aan News of the World dat hij wil vertrekken als blijkt dat Arsenal volgend seizoen niet meer in de top kan meedraaien.

Nasri dreigt Arsenal te verlaten door gebrek aan succes

De 24-jarige Nasri staat al weken in de belangstelling van verschillende clubs, onder wie de Engelse grootmachten Chelsea en Manchester United. De aanvallende middenvelder heeft nog een contract voor één jaar bij The Gunners en liet al doorschemeren dat het hoogstwaarschijnlijk zijn laatste jaar is bij Arsenal.

'Geld is nooit een motivatie voor mij geweest', verklaart Nasri. 'Alle beslissingen die ik neem, bekijk ik vanuit een sportief standpunt. Ik zou nooit uit financiële overwegingen voor een club kiezen waar ik als voetballer minder tot mijn recht kom, of waar ik ongelukkig ben.'

'We verdienen al enorme bedragen. Mijn prioriteit is om een carrière te maken waar ik later trots op terug kan kijken. Ik wil titels winnen. Anders kom je nooit in aanmerking om de Gouden Bal te winnen. Ik ben hongerig naar successen', aldus Nasri, die in zijn loopbaan behalve de Intertoto Cup met Olympique Marseille nog nooit een titel behaalde in clubverband.

Voor Arsenal-manager Arsène Wenger lijkt het een ware opgave te worden om zijn ploeg bij elkaar te houden. Cesc Fabregas en Gaël Clichy worden nauwlettend gevolgd door respectievelijk Barcelona en Manchester City. Bij een vertrek van die spelers zou ook vaste waarde Robin van Persie op zoek willen naar een andere club. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's