Narsingh: 'Dit moet seizoen worden waarin ik gas kan geven'

Reacties

Een zware knieblessure hield Luciano Narsingh (23) vorig jaar negen maanden aan de kant, maar dit seizoen wil de zevenvoudig international weer belangrijk worden voor PSV. Volgens de vleugelflitser heeft hij nu pas weer helemaal het vertrouwen in zijn knie terug.

Narsingh: 'Dit moet seizoen worden waarin ik gas kan geven'

'Afgelopen seizoen hebben we niet met een lekker gevoel afgesloten', stelt Narsingh op de clubwebsite. 'We haalden maar net Europees voetbal. Wij zijn PSV en wij moeten om de prijzen spelen, zo lang mogelijk in Europa actief zijn en ver in de beker komen. Dat zijn ook onze doelstellingen voor dit seizoen.'

Waar Narsingh vorig seizoen al terugkeerde, ging dat niet van harte. 'Ik dacht: als je terug bent van een blessure kan je zo weer je ding doen. Maar dat was toch moeilijker dan verwacht. Ik had lang nodig om weer vertrouwen in mijn knie te krijgen.'

Dat probleem is inmiddels opgelost. 'Het begint beter te voelen. Ik heb geen last meer van stijfheid en geen angst meer. Ik durf weer duels aan te gaan. Ik wil dit seizoen veel wedstrijden spelen en fit blijven. Dit moet het seizoen worden waarin ik honderd procent gas ga geven', aldus Narsingh.

Luuk de Jong knikt op aangeven van Luciano Narsingh tegen Sankt Pölten de enige goal binnen.
Luuk de Jong knikt op aangeven van Luciano Narsingh tegen Sankt Pölten de enige goal binnen.

Met de komst van de kopsterke spits Luuk de Jong zal de inbreng van Narsingh als rechtsbuiten belangrijk worden. In het vorige Europa League-duel met Sankt Pölten, dat PSV donderdag op bezoek krijgt voor de return, zorgden de twee voor het enige doelpunt: Narsingh als aangever, De Jong als doelpuntenmaker.

In die hoedanigheid profiteerde Bas Dost bij SC Heerenveen ook al van de aanwezigheid van Narsingh. Met 32 goals werd de nu 25-jarige spits van VfL Wolfsburg topscorer van de Eredivisie. In zijn schaduw kroonde Narsingh zich tot assistkoning van de Eredivisie door twintig treffers voor te bereiden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.