Narsingh, Büttner en negental Ajax in Elftal van de Maand

Ajax is opnieuw de hofleverancier voor het Elftal van de Maand. Luciano Narsingh en Alexander Büttner zijn de vreemde eenden in de bijt.

Narsingh, Büttner en negental Ajax in Elftal van de Maand

De Amsterdamse prestaties in april kwamen tot uitdrukking in de nominaties voor het Elftal van de Maand. Naast trainer Frank de Boer kwamen tien Ajacieden in aanmerking voor en uitverkiezing.

Van de genomineerde Ajacieden kreeg alleen Daley Blind onvoldoende stemmen om ook gekozen te worden. PSV'er Jetro Willems bleef hij voor, maar Vitesse-back Büttner was met bijna vijftig procent duidelijk de favoriet bij de bezoekers van VI.nl.

Büttner is niet de enige niet-Ajacied in het Elftal van de Maand. Narsingh maakt als rechtsbuiten – voor die positie waren geen Ajacieden genomineerd - ook deel uit van het selecte gezelschap voor de maand april. De aanvaller van SC Heerenveen hield met tweederde van de stemmen de concurrentie ver achter zich. Voor elke positie nomineerde VI.nl drie spelers. Dat zijn degenen met de hoogste gemiddelde rapportcijfers in Voetbal International in de betreffende maand, met als voorwaarde dat zij minstens drie van de vier duels moeten hebben meegedaan in deze periode (1 tot en met 30 april).

Bekijk hier al onze video's