Narsingh bij debuut meteen goud waard voor Swansea City

Swansea City heeft dankzij Luciano Narsingh een belangrijke overwinning geboekt in de strijd tegen degradatie. Concurrent Crystal Palace zegevierde ook.

Swansea City - Southampton 2-1
Leroy Fer startte in de basis bij Swansea City tijdens het uitduel met Southampton, waar Jordy Clasie vanaf het eerste fluitsignaal speelde. De van PSV overgenomen Narsingh zag vanaf de bank dat zijn nieuwe club zeven minuten voor rust op voorsprong kwam door een rake kopbal van Alfie Mawson op aangeven van Gylfi Sigurdsson. Na een klein uur kwamen de bezoekers echter op gelijke hoogte via Shane Long, die scoorde na voorbereidend werk van Ryan Bertrand.

In de zestigste minuut kwam Narsingh binnen de lijnen en de zestienvoudig Oranje-international had slechts tien minuten nodig om zijn stempel op de wedstrijd te drukken. Narsingh brak door over de linkerkant, behield het overzicht en stelde Sigurdsson in staat om voor 2-1 te zorgen. Het bleek de winnende treffer, waardoor Swansea City uitstekende zaken doet in de strijd tegen degradatie.

AFC Bournemouth - Crystal Palace 0-2
Crystal Palace is de grote concurrent van Swansea City en de ploeg van manager Sam Allardyce deed ook uitstekende zaken, want het bezoek aan AFC Bournemouth leverde drie punten op. Scott Dann opende kort na rust de score en in de extra speeltijd maakte Christian Benteke aan alle onzekerheid een einde door 0-2 te maken.

Burnley - Leicester City 1-0
Leicester City leed een pijnlijke nederlaag op bezoek bij Burnley, waardoor de degradatiezorgen toenemen. De regerend kampioen leek een punt over te houden aan de wedstrijd, maar in de 87ste minuut was het Sam Vokes die de thuisclub de zege bezorgde. Na een hoekschop van Scott Arfield tikte de aanvaller van dichtbij binnen.

Middlesbrough - West Bromwich Albion 1-1
Marten de Roon kwam met Middlesbrough niet verder dan 1-1 thuis tegen West Bromwich Albion. Die eindstand was na zeventien minuten al bereikt. James Morrison zette de bezoekers al na zes minuten op voorsprong, maar nog geen kwartier trok Álvaro Negredo de stand gelijk door een strafschop te benutten.

Door de overwinning heeft Swansea City nu net als Leicester City en Middlesbrough 21 punten uit 23 wedstrijden, waarmee zij respectievelijk zeventiende, zestiende en vijftiende staan in de Premier League. Crystal Palace staat met negentien punten achttiende en die plek betekent aan het einde van het seizoen degradatie.

Bekijk hier de volledige stand in de Premier League.