'Narsingh begon hier net een beetje zijn draai te vinden'

PSV-trainer Dick Advocaat baalt flink van de blessure die Luciano Narsingh een half jaar aan de kant houdt. De buitenspeler zal gemist worden, zo meent de coach van de Brabanders.

'Narsingh begon hier net een beetje zijn draai te vinden'

Op Oudejaarsdag werd duidelijk dat Luciano Narsingh een kruisbandblessure had opgelopen in het laatste competitieduel van PSV voor de winterstop, een week eerder bij NAC Breda (1-6).

'Zowel wij als Luciano wisten van niets', kijkt trainer Dick Advocaat terug op het curieuze voorval. 'Het moet in de eerste helft gebeurd zijn, maar ik heb hem pas een kwartier voor tijd gewisseld. Niet vanwege die blessure, maar omdat ik wat jongere spelers wilde laten voetballen. Luciano kreeg pas last tijdens vakantie en na terugkomst bleek dat het mis was.'

Het wegvallen van de international is een forse tegenvaller voor PSV. 'Hij begon net een beetje zijn draai te vinden. Luciano stond op zes goals en een hoop (acht, red.) assists. We gaan hem missen.'

Begin deze week meldde technisch manager Marcel Brands tijdens het trainingskamp van de club in Thailand dat Narsingh zelf mag bepalen waar hij zijn noodzakelijke operatie wil ondergaan. Dat gebeurt in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's