Napoli zegeviert na vijf wedstrijden zonder overwinning

Na vijf wedstrijden op rij zonder zege, waarvan drie nederlagen, zegevierde Napoli zaterdagavond weer eens. Degradatiekandidaat Novara werd met 2-0 aan de kant gezet.

Het duel kreeg in het begin een bizarre wending. Na 26 seconden blesseerde scheidsrechter Daniele Doveri zich. Op het moment dat hij wilde fluiten ging zijn schouder uit de kom. Na een behandeling van tien minuten vervolgde de arbiter de wedstrijd.

Na iets minder dan een half uur opende Edinson Cavani de score. Napoli domineerde de wedstrijd tegen het laaggeplaatste Novara. Op slag van rust bepaalde verdediger Paolo Cannavaro de stand na voorbereidend werk van Cavani op 2-0.

Novara, dat vier punten voorsprong heeft op hekkensluiter Lecce, kon ook in de tweede helft niks inbrengen tegen Napoli. De Napolitanen gaan AS Roma voorbij op de ranglijst en blijven kansrijk in de strijd om een Europees ticket. De Romeinen spelen zondag de kraker tegen koploper Juventus.

Overige uitslagCatania - Atalanta Bergamo 2-0 Foto: VI Images