Napoli wint dankzij buitenspelgoal en spookstrafschop

Napoli heeft uitstekende zaken gedaan bovenin de Serie A. In eigen huis won de club van Jonathan de Guzman met 2-1 van concurrent Genoa. Een zeer merkwaardige strafschop gaf de doorslag.

Gonzalo Higuaín bracht Napoli al in de zevende minuut op voorsprong, door toe te slaan na een gekraakt schot van José Callejon. Het doelpunt van de Argentijn had afgekeurd moeten worden, want uit herhalingen bleek dat hij buitenspel stond. De Guzman kreeg vlak voor de pauze een uitstekende kans, maar zijn lobje ging over. Vlak na rust haalde Nicolas Burdisso een inzet van de Nederlandse international van de doellijn.

In de 56ste minuut kwam Genoa langszij via een schuiver van Iago Falqué. Napoli had het daarna erg lastig met de Rossoblù, maar een frappante beslissing van arbiter Giampaolo Calvarese bracht hulp. Hij gaf een strafschop om volledig onduidelijke reden, welke door Higuaín werd benut.

Door de zege stijgt Napoli van plek vijf naar plek drie, de plaats die aan het einde van het seizoen rechtgeeft op deelname aan de voorronde van de Champions League. Genoa blijft zevende.