Napoli wil stadion met twintigduizend plaatsen verkleinen

Reacties

Napoli wil het Stadio San Paolo met bijna twintigduizend plaatsen verkleinen. De club volgt daarmee het voorbeeld van Juventus.

Napoli wil stadion met twintigduizend plaatsen verkleinen

Juventus ruilde het kolossale Stadio Delle Alpi (capaciteit 69.000) in voor het Juventus Stadium, waar 41.000 toeschouwers in kunnen. Napoli speelt nu in een stadion met een capaciteit van 60.240, maar wil net als De Oude Dame naar een stadion waar 41.000 mensen in kunnen.

'En misschien is 41.000 nog wel te veel', aldus voorzitter Aurelio De Laurentiis. 'Ik verwacht dat het aantal bezoekers sterk gaat teruglopen de komende jaren en mijn verwachtingen komen meestal uit. Hopelijk vormt de vernieuwbouw van het stadion de start van de wederopstanding van het zuiden van Italië. Napoli is een van de armste gebieden van de hele regio.'

De Laurentiis hoopt dat de vernieuwbouw begin volgend jaar begint en twee jaar later is afgerond. Napoli is niet de enige Italiaanse club die werkt aan de komst van een verbouwd of volledig nieuw onderkomen. Udinese speelt komend seizoen in een volledig gerenoveerde thuishaven, terwijl AS Roma en AC Milan vergaande plannen hebben voor nieuwbouw.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.