Napoli vreest verder uiteenvallen succesvolle Tridente

Trainer Walter Mazzarri van Napoli moet nieuwe voorhoedespelers gaan testen. Met het vertrek van Ezequiel Lavezzi naar Paris Saint-Germain verloor de Zuid-Italiaanse club een belangrijke schakel van het de voorbije jaren zo succesvolle aanvalstrio.

Napoli vreest verder uiteenvallen succesvolle Tridente

Alom wordt aangenomen dat Goran Pandev met Edinson Cavani en Marek Hamsik straks de nieuwe Tridente zal vormen. De bijna 29-jarige Macedoniër werd vorig seizoen al gehuurd van Internazionale en is inmiddels definitief vastgelegd. Maar Mazzarri zal tijdens de voorbereiding ook veelvuldig een beroep doen op Lorenzo Insigne en met name de Chileen Eduardo Vargas.

Laatstgenoemde werd voor liefst elf miljoen euro overgenomen van Universidad de Chile. Vanwege Cavani's deelname aan de Olympische Spelen met Uruguay kan Vargas (22) de komende periode rekenen op een kans om zich te bewijzen. Napoli is overigens nog lang niet gerust over het behoud van Cavani (foto), die vorig seizoen 23 keer scoorde in de Serie A.

Tal van topclubs zitten op de eerste rij voor de Zuid-Amerikaan en de transfer van Lavezzi heeft hem aan het denken gezet. Ook Cavani ziet dat zijn vroegere kompaan bij PSG jaarlijks vijf miljoen euro opstrijkt. Naar verluidt heeft Cavani nu van Napoli geëist dat zijn tot medio 2016 lopende contract fors wordt opgewaardeerd.

Mazzarri is overtuigd van een goede afloop. 'Ook dit seizoen zullen we aanvallend goed voorzien zijn', stelt de Napoli-trainer. 'Lavezzi was drie jaar lang heel belangrijk. Maar Pandev haalde vorig seizoen al een niveau dat we lang niet van hem hadden gezien. Van Pandev verwacht ik erg veel. Vargas en ook Insigne zijn twee onbekenden, maar ook zij kunnen de volgende stap maken.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's