Napoli verslaat crisisclub Cagliari en loopt in op topdrie

Napoli heeft op Sardinië een moeiteloze overwinning geboekt op Cagliari. Het werd 0-3, waardoor Napoli het gat met de topdrie verkleint naar vijf punten.

Jonathan De Guzman ontbrak bij Napoli, dat een plek in de halve finale van de Europa League nauwelijks meer kan ontgaan na een 1-4 zege op VfL Wolfsburg in de eerste kwartfinalewedstrijd van donderdag.

José Callejón opende in de 24ste minuut de score voor Napoli, dat vlak voor rust op 0-2 kwam door een eigen doelpunt van Andrea Balzano. Manolo Gabbiadini maakte er een kwartier na de pauze 0-3 van.

Napoli heeft daardoor 53 punten na 31 duels. Nummers twee en drie Lazio en Roma hebben allebei 58 punten. Cagliari koerst af op degradatie naar de Serie B. De club staat negentiende met negen punten achterstand op de veilige zeventiende plaats. Afgelopen week kwam de selectie van de Rossoblù in aanvaring met woedende supporters, waarbij diverse spelers fysiek werden aangepakt.