Napoli verliest concurrentie langzaam uit het zicht

Napoli dreigt de aansluiting met de topploegen in de Serie A te verliezen. Door het 1-1 gelijkspel tegen Bologna blijven de Napolitanen zesde op gepaste afstand van de concurrentie.

Napoli kwam binnen een kwartier verrassend op achterstand. Robert Acquafresca verscheen na veertien minuten plotseling vrij voor doelman Morgan De Sanctis. De aanvaller faalde niet.De thuisclub zocht vol overgave de aanval, maar de gelijkmaker bleef uit. Bologna beperkte zich tot verdedigen, maar deed dat vol overgave.

Ook in de tweede helft hield Bologna lang stand. Napoli had een strafschop (gegeven na een handsbal) nodig on langszij te komen. Edinson Cavani tekende vanaf de stip zijn elfde goal van het seizoen aan. De benutte strafschop van de Napolitanen leverde nog een aardig detail op. Alle andere negentien Serie A-clubs scoorden dit seizoen al uit een strafschop, Napoli was de twintigste.

Na de gelijkmaker maakte de ploeg van trainer Walter Mazzarri jacht op de winst. Cavani en Goran Pandev waren dichtbij, maar Bologna en doelman Jean-Francois Gillet capituleerde niet. De grootste kans was nog voor Marco Di Vaio, maar de aanvoerder vond in de blessuretijd De Sanctis op zijn weg.

De achterstand van Napoli op koploper Juventus bedraagt tien punten, Nummer vijf Internazionale heeft vier punten meer dan de Champions League-achtste finalist. Foto: VI Images