Napoli slaat aanval Sampdoria af en kijkt weer omhoog

De crisis in Napels lijkt verleden tijd. Na het bereiken van de laatste vier in de Europa League donderdag werd nu in de Serie A afgerekend met Sampdoria (4-2).

En zo is Napoli al vijf officiële duels ongeslagen, waarvan het er vier won. Eventjes leek het de verkeerde kant op te gaan voor de ploeg van Rafael Benítez, toen Raul Albiol onder druk van Samuel Eto'o de 0-1 in zijn eigen doel gleed.

Maar Manolo Gabbiadini (foto) en Gonzalo Higuaín stelden snel orde op zaken. Bij het schot van Gabbiadini legde Samp-keeper Emiliano Viviano een eitje, maar de trap van Higuaín was onhoudbaar.

Eenrichtingsverkeer
Lorenzo Insigne, die in de eerste helft een goal wegens buitenspel zag worden afgekeurd, maakte al snel in de tweede helft een einde aan alle onzekerheid. Het was eenrichtingsverkeer in Zuid-Italië, waar alleen Higuaín nog scoorde voor de thuisclub. Uit een penalty, nadat Marek Hamsik was gevloerd.

Sampdoria had in de persoon van Luis Muriel het laatste woord, zijn zwabberbal zeilde fraai binnen. Maar met de overwinning heeft Napoli de aanval op plek vier van Sampdoria (vijfde) afgeslagen. Sterker nog: de club van geblesseerde Jonathan De Guzman heeft nog kans op Champions League-voetbal als het Roma (twee punten meer) of Lazio (drie) nog kan inhalen.