Napoli predikt rust in aanloop naar topper tegen Juventus

Reacties

Italië maakt zich op voor de kraker in de Serie A tussen Juventus en Napoli, de twee ploegen die gezien hun huidige vorm hoogstwaarschijnlijk uitmaken wie er met de Scudetto vandoor gaat.

Napoli predikt rust in aanloop naar topper tegen Juventus

Juventus en Napoli wonnen respectievelijk hun laatste veertien en acht competitieduels, al kenden ze zondag beide een moeizame generale tegen respectievelijk Frosinone (0-2) en Carpi (1-0). Bovendien is bij Juventus het meespelen van Giorgio Chiellini een vraagteken nadat hij was uitgevallen met een kuitblessure.

'Ik moet Maurizio Sarri een compliment maken. Het is lang geleden dat Napoli er zo goed voorstond', zei Juventus-trainer Massimiliano Allegri over zijn collega tegen Mediaset. 'Het is zeker niet de beslissende wedstrijd in de strijd om de landstitel, maar we zijn er klaar voor. We hebben belangrijke spelers waar Napoli zich zorgen over moet maken', zei hij over de strijd met de koploper, die twee punten meer heeft dan Juventus.

'Het is een rivaal die het extreem goed doet en het wordt erg zwaar. Maar wij komen voor een overwinning', beloofde Napoli-middenvelder Marek Hamsik. 'We moeten rustig blijven. Het is niet de belangrijkste wedstrijd van het jaar het is maar een wedstrijd gedurende een toernooi', relativeerde ploeggenoot en Serie A-topscorer Gonzalo Higuaín (links op de foto naast Hamsik).

Napoli jaagt op zijn eerste landstitel sinds 1990. 'Ik zal weinig woorden nodig hebben om de ploeg te motiveren. Ik zal rustig en kalm blijven zodat het team helder van geest blijft', aldus trainer Maurizio Sarri in aanloop naar het duel waarin zijn elftal bij winst een flinke tik kan uitdelen. 'We zullen ons eigen voetbal spelen en de trots van onze mensen laten zien.'

Het heenduel werd eerder dit seizoen gewonnen door Napoli (2-1). Bij een gelijke eindrangschikking is het onderling resultaat beslissend. Juventus werd de laatste vier seizoenen kampioen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.