Napoli plaatst zich in laatste minuut voor knock-outfase

Napoli is in Groep F, waar ook PSV in uitkomt, erin geslaagd zich te plaatsen voor de volgende ronde van de Europa League. Op bezoek bij AIK kwam de Italiaanse ploeg in de laatste minuut tot een overwinning: 1-2.

Napoli had in eerste instantie twintig minuten nodig om op voorsprong te komen. Edinson Cavani (foto) stuitte op keeper Ivan Turina, maar Blerim Dzemaili was uit de rebound wel trefzeker voor Napoli.

Een kwartier later kwamen de Zweden echter weer langszij. Dankzij Helgi Daníelsson zochten beide ploegen in evenwicht de kleedkamers op. In de tweede helft ontsnapte AIK meerdere malen. Cavani was een aantal keren dicht bij een doelpunt, maar slaagde er niet in de bal achter Turina te werken.

AIK hield stand in de tweede helft en kon op een rustiger tempo spelen toen Napoli-speler Salvatore Aronica met een rode kaart van het veld werd gestuurd. Toch slaagden de Italianen erin een overwinning uit het vuur te slepen.

In de negentigste minuut werd Cavani in het AIK-strafschopgebied onderuit gehaald, waarop een penalty volgde. Cavani bleef uiterst koel en verzilverde de kans vanaf elf meter: 1-2

Daardoor heeft zowel Napoli als Dnjepr Dnjepropetrovsk zich geplaatst voor de volgende ronde. PSV en AIK zijn uitgeschakeld.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.