Napoli pakt Super Cup in Qatar na bloedstollend slot

Reacties

Napoli heeft na een bloedstollende en noodzakelijke penaltyserie ten koste van Juventus beslag gelegd op de Italiaanse Super Cup. Napoli-goalie Rafael Cabral groeide uit tot held door de achttiende strafschop, van Simone Padoin, uit zijn doel te ranselen in het duel dat opmerkelijk genoeg in Doha (Qatar) werd afgewerkt.

Napoli pakt Super Cup in Qatar na bloedstollend slot

In de reguliere speeltijd werd het door een gelijkmaker van Gonzalo Higuaín in de 118de minuut 2-2, waarna beide ploegen in de strafschoppenserie tot de misser van Padoin drie keer faalden. Bij Napoli miste onder anderen Dries Mertens.

Qatar
Doordat Juve en Napoli afgelopen zomer maar bleven ruziën over de datum en locatie van het duel om de Super Cup, werd er destijds uiteindelijk helemaal geen speelmoment vastgesteld. Daarom stapten de voetballers van kampioen Juventus en bekerwinnaar Napoli afgelopen weekend in het vliegtuig naar Qatar.

Juventus schoot in Qatar uit de startblokken in het duel dat dus normaal gesproken aan het begin van een seizoen wordt afgewerkt. Carlos Tévez profiteerde van verschrikkelijk geklungel bij Napoli, bij wie Jonathan De Guzman in de basis stond en Mertens later zou invallen. David Lopez kopte te zacht terug, waarna Raúl Albiol en Kalidou Koulibay een duel met elkaar leken aan te willen gaan. Tévez profiteerde en passeerde doelman Cabral: 1-0.

In Doha zagen tienduizend fans in het stadion de strijd om de Italiaanse Super Cup, die normaliter in augustus plaats heeft.
In Doha zagen tienduizend fans in het stadion de strijd om de Italiaanse Super Cup, die normaliter in augustus plaats heeft.

Nog voor rust waren beide ploegen dicht bij een tweede goal, maar zover kwam het niet. Na rust was het in tegenstellig tot in het eerste bedrijf vooral Napoli dat de klok sloeg. Waar Marek Hamsik, José Callejon en Higuaín aanvankelijk grote kansen misten, stond De Guzman aan de basis van de gelijkmaker. Hij passeerde op de linkerflank de zojuist ingevallen Roberto Pereyra en legde de bal panklaar op het hoofd van Higuaín. Waar de paal eerder succes bij een hoogstandje van de Argentijn in de weg stond, kopte hij nu eenvoudig raak.

Pirlo
De goal viel overigens een minuut na de entree van Pereyra, die Juve-spelmaker Andrea Pirlo kwam aflossen. De routinier liet duidelijk blijken het niet eens te zijn met de wissel van trainer Massimiano Allegri en zag tot overmaat van ramp zijn ploeg direct een goal weggeven.

In de reguliere speeltijd werd niet meer gescoord, waarna Tévez ondanks kansen over en weer Juventus in de 106de minuut aan de 2-1 hielp. Na enkele reddingen van Buffon leek Juve voor de zevende keer in de clubgeschiedenis de Supercoppa Italiana te bemachtigen, maar een andere Argentijn voorkwam dat. Higuaín frommelde de 2-2 binnen, waarna de bloedstollende penaltyreeks Napoli voor de tweede keer in de geschiedenis de Super Cup bezorgde.

Serie
Juventus had dat vooral aan zichzelf te danken. Napoli mocht de serie beginnen, maar steeds als de Napolitanen misten, deed Juventus dat ook. Na de misser van Mertens faalde Giorgio Chiellini bij de zevende Juve-strafschop. Pereyra herhaalde dat kunstje nadat José Callejon van Napoli verzuimd had te scoren. Toen Koulibaly de negende Napoli-strafschop verzilverde, was de derde misser op rij van Juve (Padoin) te veel van het goede voor Juve. Jorginho (Napoli) en Tévez hadden bovendien de serie geopend met een misser.

Faouzi Ghoulam, Raúl Albiol, Gökhan Inler, Higuaín en Walter Gargano kweten zich namens Napoli ook goed van hun taak vanaf elf meter, waardoor de rake Juve-pogingen van Arturo Vidal, Paul Pogba, Claudio Marchisio, Alvaro Morata en Leonardo Bonucci vergeefs bleken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.