Napoli neemt wraak op Lazio tijdens nachtmerrie Hoedt

Reacties

Napoli heeft ten koste van Lazio - waar Edson Braafheid, Ricardo Kishna en de geblesseerde Stefan de Vrij niet in actie kwamen - zijn eerste competitiezege van het seizoen binnen: 5-0. Wesley Hoedt, de enige Nederlander die wél meedeed, maakte een slechte beurt.

Napoli neemt wraak op Lazio tijdens nachtmerrie Hoedt

Op de laatste speeldag van vorig seizoen troffen beide ploegen elkaar ook al in Napels, toen in een rechtstreeks gevecht om plaats drie en dus plaatsing voor de voorronde van de Champions League. Napoli móést destijds winnen, maar een kwartier voor tijd miste Gonzalo Higuaín een penalty bij de stand 2-2, waarna Lazio uitliep naar een 2-4 zege. Die dure misser leverde de Argentijn behoorlijk wat hoongelach op, maar zondag haalde hij als uitblinker zijn gram.

Beide ploegen kregen al vroeg een grote kans. Balde Keita was namens Lazio de eerste die gevaarlijk werd, maar hij schoot op aangeven van Dusan Basta al na zes minuten hoog over. Een minuut later was het de beurt aan Napoli-aanvaller José Callejón, zijn inzet verdween via de benen van Hoedt maar net naast. Sowieso maakte de thuisploeg in de beginfase de meeste aanspraak op een goal.

Hoedt
De resulteerde na een klein kwartier in de wraak van Higuaín, die Hoedt (op de foto zijn beiden met elkaar in duel) een rampzalige avond bezorgde. De spits draaide wel erg simpel weg bij de Nederlander en schoot de bal van afstand in de hoek; doelman Federico Marchetti stond aan de grond genageld. Na ruim een half uur verdubbelde Allan de voorsprong. Bij de daaraan voorafgaande steekpass door het centrum van Lorenzo Insigne ging Hoedt wederom in de fout.

Ook na de rust was de Noord-Hollander betrokken bij drie tegengoals, al was zijn aandeel bij de derde Napoli-treffer wat minder kwalijk. Bij een schot op doel van Higuaín hief de voormalige AZ-speler buitenspel op voor Insigne, waardoor laatgenoemde in de rebound de 3-0 liet aantekenen. Met zijn tweede doelpunt van de avond - Higuaín mocht doorlopen nadat Hoedt hem met een tackle had gemist - zorgde de Argentijnse spits voor de 4-0.

Daarna mocht Pipita naar de kant, maar Napoli - waar Jonathan De Guzman uit de gratie is geraakt - ging vrolijk door. En ook bij de vijfde treffer was er een negatieve hoofdrol voor Hoedt. Bij wéér een bal door het midden was hij de voor Higuaín ingevallen Manolo Gabbiadini volledig kwijt: 5-0. Daar bleef het bij, waardoor Lazio nu tiende staat. Napoli bezet de elfde plaats, met een puntje minder.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.