Napoli neemt dankzij Higuaín eerste plaats over van Inter

Reacties

Napoli heeft in eigen huis de topper van Internazionale gewonnen (2-1). Gonzalo Higuaín maakte het verschil in Stadio San Paolo. Door de zege is Napoli de nieuwe koploper.

Napoli neemt dankzij Higuaín eerste plaats over van Inter

In de laatste acht wedstrijden voorafgaand aan het thuisduel met Inter pakte Napoli liefst twintig punten, terwijl de ploeg van trainer Maurizio Sarri in die reeks slechts twee doelpunten incasseerde. De thuisclub begon dan ook als favoriet aan de topper. En die favorietenrol maakte het ook meteen waar.

Want al na 65 seconden kwam Napoli op voorsprong via Higuaín, die hard in de korte hoek schoot. Voordat de bal bij de Argentijn terechtkwam leek José Callejón hands te maken, maar scheidsrechter Daniele Orsato liet doorspelen. Toen op slag van rust Yuto Nagatomo ook nog eens zijn tweede gele kaart kreeg na een harde tackle op Allan, zat Napoli helemaal op rozen.

Na ruim een uur leek Higuaín de wedstrijd te beslissen toen hij na een kopbal van Raúl Albiol twee Inter-verdedigers van zich afschudde en oog in oog met Samir Handanovic knap afrondde. Maar vanuit het niets kwamen de bezoekers in de 67ste minuut terug in de wedstrijd. De laatste weken schier onpasseerbare Pepe Reina werd in de korte hoek verrast door een schot van Adem Ljajic.

Inter startte een slotoffensief, maar slaagde er met een man minder niet meer in de achterstand goed te maken. Voor het bezoek aan Napoli had de club met slechts zeven tegentreffers de beste defensie van de Serie A, Napoli incasseerde acht doelpunten, maar scoorde ook pas zestien keer. Tegen Napoli brak de aanvallende onmacht de ploeg van trainer Roberto Mancini op.

Al was Inter diep in de extra speeltijd nog twee keer dicht bij de gelijkmaker, maar de paal stond deze in de weg. Stevan Jovetic kopte tot twee keer toe tegen het aluminium, waarvan de tweede keer via Reina.

Door de overwinning neemt Napoli de eerste plaats over van Internazionale. De nieuwe koploper heeft 31 punten uit veertien duels, één meer dan Inter. Fiorentina, dat maandag niet verder kwam dan 1-1 bij Sassuolo, bezet met 29 punten de derde plaats in Italië.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.