Napoli morst ondanks goal De Guzman, jubileum Di Natale

Napoli kwam thuis tegen laagvlieger Cagliari niet verder dan een gelijkspel. Antonio Di Natale bereikte bij Udinese - Chievo Verona een bijzondere mijlpaal, maar won ook niet.

Napoli - Cagliari 3-3
Jonathan De Guzman stond door de absentie van Dries Mertens voor het eerst in de Serie A in de basis bij Napoli. Hij speelde op een voor hem wat ongebruikelijke positie, want hij werkte het duel grotendeels als linksbuiten af.

De ex-Feyenoorder leek bij te dragen aan een zwaarbevochten overwinning van zijn ploeg, want in de 62ste minuut was hij trefzeker met een geplaatste kopbal. Daarmee zorgde hij voor de 3-2, na eerdere doelpunten van Gonzalo Higuaín en Gokhan Inler van Napoli en Victor Ibarbo en Diego Farias van Cagliari. Farias bepaalde de eindstand vijf minuten na de goal van De Guzman op 3-3.

Napoli ziet de achterstand op nummer twee AS Roma en koploper Juventus daardoor oplopen tot respectievelijk zes en negen punten. Cagliari staat zestiende.

Udinese - Chievo Verona 1-1
Met een geplaatst schot maakte Antonio Di Natale op slag van rust zijn tweehonderdste Serie A-goal. Daarmee beleefde de clubicoon van Udinese zondag een dubbel jubileum, want hij werkte tegen Chievo Verona ook al zijn vierhonderdste competitiewedstrijd af.

Winnen deed Udinese ondanks zijn doelpunt niet, want Chievo behaalde een punt dankzij een vlammend schot van Ivan Radovanovic, een kwartier voor het einde. Door de remise blijft Udinese zevende, terwijl Chievo achttiende staat.