Napoli moet vrezen voor puntenaftrek door matchfixing

Napoli krijgt in de Serie A mogelijk twee punten aftrek naar aanleiding van een matchfixing-incident van drie seizoenen geleden. Voormalig Napoli-doelman Matteo Gianello verklaarde maandag tegenover de Italiaanse voetbalbond dat hij toentertijd de competitiewedstrijd tegen Sampdoria probeerde te beïnvloeden.

Napoli moet vrezen voor puntenaftrek door matchfixing

Sampdoria had destijds een overwinning nodig om zich te plaatsen voor de voorronde van de Champions League, hetgeen gebeurde. De ploeg won thuis in Genua met 1-0 door een doelpunt van de huidige AC Milan-aanvaller Giampaolo Pazzini.

Naast Gianello werden ook Napoli-verdedigers Paolo Cannavaro en Gianluca Grava maandag gehoord. Zowel de huidige Napoli-aanvoerder Cannavaro als Grava gaf in zijn verklaring aan niets met het voorval te maken hebben gehad. Ondanks hun verklaring lopen beide spelers het gevaar voor negen maanden te worden geschorst.

Gianello (momenteel actief voor ASD Villafranca Veronese) hangt een schorsing van meerdere jaren boven het hoofd. Naast de schorsing van de doelman, die vijf seizoenen uitkwam voor de Napolitanen, krijgt de club mogelijk ook een sanctie opgelegd in de vorm van een puntenaftrek.

Op dit moment strijdt Napoli nog volop mee om het kampioenschap. Een dergelijke straf kan de Napolitanen wel eens duur komen te staan. De ploeg van trainer Walter Mazzarri staat op de derde plaats in Italië met vijf punten achterstand op koploper Juventus.

Eerder dit seizoen werden al vier clubs bestraft vanwege omkoping. Sampdoria en Torino kregen beiden één punt in aftrek. Atalanta kreeg er twee in mindering, terwijl Siena maar liefst zes punten aftrek kreeg vanwege matchfixing.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's