Napoli moet even passen na nederlaag tegen Parma

Napoli heeft in de strijd om Europees voetbal een steek laten vallen door met 3-2 te verliezen van Parma in eigen huis.

Fabio Quagliarella bracht Napoli wel op het juiste pad door al snel, op aangeven van Ezequiel Lavezzi, de 1-0 aan te tekenen. Vervolgens kregen beide ploegen diverse kansen op doelpunten, maar duurde het tot ruim na het uur voordat de tweede treffer viel.

Luca Antonelli scoorde de 1-1 na goed werk van Hernán Crespo. Parma nam vijf minuten later zelfs de leiding via een kopbal van Alessandro Lucarelli. Marek Hamsik van Napoli had al diverse uitstekende kansen laten liggen alvorens hij tien minuten voor tijd de ploegen weer in evenwicht bracht.

Het laatste woord was echter voor Luis Antonio Jiménez. De Chileen tikte de rebound binnen die Morgan De Sanctis moest toestaan na een inzet van Crespo. Kort daarvoor had Quagliarella zijn tweede gele kaart, dus rood, gekregen voor heftig protesteren.

Door het verlies blijft Napoli nog wel op de zesde plaats staan, een stek die recht geeft op deelname aan de voorronde van de Europa League, maar Juventus heeft een punt minder en heeft zondag nog een wedstrijd tegen Cagliari tegoed.