Napoli kruipt richting de subtop na winst op Cesena

Napoli heeft zich door een 4-1 zege uit bij Cesena naar de bovenkant van de middenmoot gespeeld. Edinson Cavani (foto) scoorde twee keer en staat al op vijf treffers in evenveel wedstrijden dit seizoen in de Serie A.

Na een open eerste helft kwam Cesena kort na rust op voorsprong via Marco Parolo. Dat was Napoli het sein om de zaken serieuzer aan te pakken en dat resulteerde na 72 minuten in de gelijkmaker. Ezequiel Lavezzi zorgde daarvoor.

Tien minuten kwam Napoli via een discutabele strafschop op voorsprong. Dat Juan Zúniga aan zijn shirt werd getrokken door Maurizio Lauro was wel duidelijk, maar alleen scheidsrechter Antonio D'Amato was van mening dat dit binnen het strafschopgebied gebeurde. Marek Hamsik maakte het allemaal weinig uit en schoot onberispelijk binnen.

Cavani was in de zestigste minuut in het veld gekomen. Coach Walter Mazzarri had de Uruguayaanse aanvaller rust gegeven, maar besloot bij de 1-0 achterstand toch maar zijn succesvolle aanvaller te brengen. Dat bleek een juiste keuze. In de slotfase zorgde Cavani met twee mooie treffers - de eerste na een mooie individuele actie en de tweede met een mooie krulbal - voor een 4-1 zege voor zijn ploeg.