Napoli koploper na overwinning bij Internazionale

Claudio Ranieri is tegen zijn eerste nederlaag aangelopen als trainer van Internazionale. In eigen huis gingen de Nerazzurri met 3-0 onderuit tegen Napoli, dat nu koploper in de Serie A is.

Inter, waar Wesley Sneijder ontbrak met een liesblessure en Luc Castaignos de hele wedstrijd op de bank bleef, had de eerste twee wedstrijden onder leiding van Ranieri gewonnen. In de competitie met 3-1 bij Bologna, terwijl het uitduel met CSKA Moskou in de Champions League een 3-2 zege opleverde. Tegen Napoli ging het echter helemaal mis, mede dankzij Gianluca Rocchi.

De scheidsrechter bestrafte in de 41ste minuut een overtreding van Joel Chukwuma Obi buiten het strafschopgebied met een tweede onterechte gele kaart voor de Nigeriaanse middenvelder én een penalty. Júlio César stopte de inzet van Marek Hamsik, maar had geen antwoord op de rebound van Hugo Campagnaro.

Na rust lukte het de tien man van Inter geen moment om gevaarlijk te worden in eigen huis en maakte Christian Maggio in de 57ste minuut de 0-2. Hij reageerde attent op een misverstand tussen Júlio César en Yuto Nagatomo na een pass van invaller Giuseppe Mascara en lepelde de bal over de Inter-doelman heen.

Hamsik maakte een kwartier voor tijd zijn fout goed toen hij de derde Napoli-treffer binnenschoot op aangeven van Ezequiel Lavezzi, terwijl hij kort daarvoor Juan Camilo Zúñiga een enorme kans bood. Maar de mee opgekomen Colombiaan schoot huizenhoog over.

Napoli komt door de overwinning in Giuseppe Meazza op tien punten uit vijf wedstrijden, waardoor het naar de eerste plaats stijgt. Inter blijft op vier punten staan en bezet de zestiende plaats. Foto: VI Images