Napoli knikkert Juventus al uit bekertoernooi

Voor Juventus zit het toernooi om de Coppa Italia er alweer op. De Turijnse ploeg sneuvelde in de derde ronde van het Italiaanse bekertoernooi, dat door coach Didier Deschamps was bestempeld als enige manier om dit seizoen Europees voetbal te bereiken.

Napoli zette Juve de voet dwars naar de achtste finale omdat het beter was in het benutten van strafschoppen. Na negentig minuten kwamen beide ploegen voor zestigduizend toeschouwers niet verder dan een 2-2 gelijkspel, en na verlenging prijkte er een nieuw evenwicht op het scorebord: 3-3.

De penaltyreeks kwam er pas in extremis. Juventus was vlak voor het einde van de tweede verlenging op 2-3 gekomen via Alessandro Del Piero. Maar in de laatste seconden was het Paolo Cannavaro die Napoli opnieuw naast de bianconeri zette.

De strafschoppenreeks was al net zo spannend. Liefst vijf spelers misten. Juve-doelman Gianluigi Buffon faalde als eerste door zelf aan te leggen en niet te scoren. Federico Balzaretti was de laatste schlemiel met een uithaal die over het doel verdween: 5-4.