Napoli is er nog lang niet door teleurstellende remise tegen Union

Reacties

Napoli moet er in de resterende twee groepswedstrijden hard aan trekken om door te gaan naar de knock-outfase van de Champions League. De ploeg van Rudi Garcia kwam woensdagavond niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen hekkensluiter Union Berlin. 

Napoli is er nog lang niet door teleurstellende remise tegen Union
© Pro Shots
Napoli
Napoli
1 - 1
Union Berlin
Union Berlin

Napoli heeft de tweede plaats te danken aan zeges op SC Braga en Union Berlin. Het verloor thuis van Real Madrid. De geplaagde Duitsers, in de competitie zestiende, wist nog geen punten te behalen. Tot vanavond dus.

Leonardo Bonucci keerde voor even terug op bekende bodem. De 37-jarige veteraan had een basisplaats bij Union en stond dus weer op het veld waar hij als speler van Juventus, AC Milan en Internazionale ook al speelde.

Na een ietwat tamme openingsfase was het Napoli dat als eerste los wist te komen. Verdediger Natan kreeg een voorzet op zijn hoofd, maar raakte de paal. Vijf minuten later viel het openingsdoelpunt van Frank Anguissa. Scheidsrechter Danny Makkelie stak daar echter een stokje voor omdat Giovanni Di Lorenzo een overtreding zou hebben gemaakt. Even later kon er alsnog worden gejuicht, omdat het gelukkige doelpunt van Matteo Politano wél goed werd gekeurd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Op papier was Union Berlin veruit de underdog, maar zeker in de tweede helft lieten de Duitsers kansen op meer dan slechts een remise liggen. Door een lange bal van achteruit stonden Datro Fofana en Sheraldo Becker oog-in-oog met Napoli-doelman Alex Meret. Hij wist het schot van Becker te keren, maar had geen antwoord op de rebound van Fofana.

Union voelde zich gesterkt door de 1-1 en had daarna in een sterke fase ook nog kansen op de voorsprong in Napels. Die overigens niet terecht zou zijn, want als er één ploeg verdiende te winnen, dan was dat Napoli. In de slotfase leunde de thuisploeg vooral op de klasse van Khvicha Kvaratskhelia en Giacomo Raspadori, die het, ondanks stevige druk, niet voor Napoli wisten te doen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Napoli is er dus nog zeker niet. Het speelt eind november uit bij Real Madrid, dat zich woensdagavond al kan plaatsen voor de volgende ronde. Voor Union Berlin zit het Champions League-avontuur er al op.

UEFA Champions League

Stand Groep C UEFA Champions League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
6
6
0
0
16-7
+9
18
2
Napoli
6
3
1
2
10-9
+1
10
3
Sporting Braga
6
1
1
4
6-12
-6
4
4
Union Berlin
6
0
2
4
6-10
-4
2
* Actueel tot en met 8 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.