Napoli in slotfase langs PSV-tegenstander Sampdoria

Napoli heeft zich zondag prima hersteld van het tegenvallende gelijke spel tegen FC Utrecht (0-0) in de Europa League. Op bezoek bij Sampdoria, dat donderdag de punten deelde met PSV, sloeg de uitploeg in de slotfase toe: 1-2.

Het duel ontbrandde in de 78ste minuut. Antonio Cassano zette de thuisploeg vanaf elf meter op voorsprong. Morgan de Sanctis dook weliswaar naar de goede hoek, maar kon de inzet niet pareren.

Marek Hamsik en Edinson Cavani bezorgden in een tijdsbestek van drie minuten Napoli de zege. Laatstgenoemde rondde fraai af met een volley.

De overwinning betekende voor Napoli de eerste drie punten in veertien jaar op bezoek bij Samp. Door de overwinning bezet de Europa League-tegenstander van FC Utrecht in Italië de zevende plaats met vijf punten. Sampdoria heeft een punt minder en staat elfde.