Napoli houdt zicht op CL en vergroot misère AC Milan

Reacties

Hoewel het allesbehalve gemakkelijk ging, heeft Napoli in eigen huis toch het tiental van AC Milan op de knieën gekregen. Al na 43 seconden kreeg Mattia De Sciglio namens het geplaagde elftal van trainer Filippo Inzaghi een rode kaart, maar pas in de zeventigste minuut brak Marek Hamsik de ban. Uiteindelijk werd het 3-0.

Napoli houdt zicht op CL en vergroot misère AC Milan

Diezelfde Hamsik was na 43 seconden ook al hoofdrolspeler. Omdat De Sciglio hem in kansrijke positie onderuit gleed, mocht de verdediger inrukken en kreeg hij de snelste rode kaart van het seizoen op zijn naam. De misser vanaf elf meter van Gonzalo Higuaín (zie foto), Diego López stopte zijn inzet, was wel een streep door de rekening van de Napolitanen. Het was bovendien al de derde misser vanaf de strafschopstip van de Argentijn.

In het vervolg van het eerste bedrijf was Napoli uiterst slordig en kon Milan het spel van de thuisploeg ontregelen. Tekenend was daarom dat Rossonero Giacomo Bonaventura de grootste kans kreeg. De aanvaller van Milan kopte tegen de buitenkant van de paal.

Na rust werd Napoli gevaarlijker. Waar Hamsik met een bal achter zijn standbeen nog de paal raakte, scoorde hij na zeventig minuten wél. Zijn bekeken schuiver brak direct het verzet van Milan, dat even later lijdzaam moesten toezien hoe Higuaín na goed voorbereidend werk van invaller Dries Mertens de voorsprong naar 2-0 tilde. Manolo Gabbiadini bepaalde met een gelukkige intikker de eindstand.

Door de zege blijft Napoli weliswaar vierde, maar komt de ploeg op vier punten van nummer drie Lazio en vijf punten van nummer twee AS Roma. In Italië plaatsen de eerste twee ploegen, Juventus is al kampioen, zich direct voor de Champions League. De nummer drie treedt aan in de voorronde, terwijl de nummer vier zich moet troosten met Europa League-voetbal. In dat toernooi zit Napoli óók dit seizoen nog. Donderdag wacht de eerste halve finale tegen het Oekraïense Dnjepr Dnjepropetrovsk.

Voor AC Milan en trainer Inzaghi worden de problemen alleen maar groter. Het verlies in Napels was al de derde verliespartij in de Serie A op rij. De tiende plek van de gevallen grootmacht, die vanavond startte met zowel gelegenheidsaanvoerder Nigel de Jong als Marco van Ginkel in de basis, is daardoor even veelzeggend als treurig. Europees voetbal is immers ook al lang uit zicht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.