Napoli hengelt op valreep terechte zege binnen

Napoli heeft door een 1-0 zege op Palermo de aansluiting met de kop van de Serie A behouden. De ploeg was de gehele wedstrijd de betere, maar nam pas in de blessuretijd afstand.

De ploegen stonden vooraf in het kielzog van AC Milan, Lazio en Juventus in de subtop van de Italiaanse competitie. Maar al snel bleek dat de thuisploeg duidelijk meer te zoeken had in de hoogste regionen van de Serie A.

Vanaf het eerste moment had Napoli het initiatief en aan de hand van spelmaker Martin Hamsik creëerde het kans op kans. Zeker na rust had de ploeg het publiek in San Paolo op een voorsprong moeten trakteren, maar de aanvallers Christian Maggio (foto), Ezequiel Lavezzi en Edinson Cavani hadden het vizier niet op scherp of hadden domweg pech en anders stond Palermo-goalie Salvatore Sirigu in de weg.

Terwijl de frustratie groeide bij Napoli en het genoegen leek te moeten nemen met een gelijkspel, zorgde Maggio van dichtbij - op aangeven van Cavani - voor opluchting en hield terecht de drie punten in eigen huis. Foto: VI Images