Napoli blameert zich in jacht op Champions League

Empoli heeft voor een enorme verrassing gezorgd door Napoli met 4-2 te verslaan. Er vielen in Stadio Carlo Castellani liefst drie eigen goals. Dat was sinds het seizoen 1994/95 niet gebeurd in de Serie A.

Napoli kon bij een overwinning bij Empoli het gat met nummer twee Lazio verkleinen naar drie punten, maar al na acht minuten keek de ploeg van trainer Rafa Benítez tegen een achterstand aan. Massimo Maccarone opende de score op aangeven van Manuel Pucciarelli. Kort voor rust ging het helemaal mis voor de bezoekers, want Miguel Britos (eigen doelpunt) en Riccardo Saponara zorgden voor een 3-0 ruststand.

Omdat ook Vincent Laurini zijn eigen doelman passeerde in de 64ste minuut, leek de spanning weer een beetje terug. Negen minuten voor tijd zorgde Raúl Albiol met het derde eigen doelpunt van de wedstrijd voor de definitieve beslissing. Marek Hamsik maakte nog wel 4-2 in de extra speeltijd, maar daar bleef het bij.

Door de nederlaag heeft Napoli - waar de geblesseerde Jonathan de Guzman ontbrak - na 33 wedstrijden 56 punten. Dat zijn er vijf minder dan AS Roma. Die club bezet de derde plaats in de Serie A, die aan het einde van dit seizoen rechtgeeft op een plek in de voorronde van de Champions League. Empoli stijgt naar de vijftiende plaats. Met veertien punten voorsprong op nummer achttien Cagliari is het zo goed als veilig.