Napoli bezorgt zwak Chelsea zoveelste teleurstelling

De rampspoed blijft maar aanhouden voor Chelsea. Dinsdagavond liepen The Blues in de achtste finale van de Champions League tegen de zoveelste teleurstelling aan. Op bezoek bij Napoli verloor de geplaagde ploeg van trainer André Villas-Boas met 3-1.

Het Europese miljoenentoernooi leek de ideale aangelegenheid om de zorgen van de slechte reeks in de Premier League, waarin al vier duels op rij niet gewonnen werd, even naar de achtergrond te verdrijven. Maar in Napels bleek niets minder waar.

Chelsea kwam na een halfuur spelen nog wel op voorsprong, zij het tegen de verhouding in. Juan Mata tikte beheerst binnen nadat Napoli-verdediger Paolo Cannavaro slordig opruimde: 0-1. Lang konden de bezoekers niet genieten van het doelpunt, want nog voor rust boog de thuisploeg de achterstand om.

Eerst vond de naar binnen gedribbelde Ezequiel Lavezzi een gaatje in de verre hoek achter doelman Petr Cech. Niet veel later bracht sterspeler Edison Cavani het thuispubliek in extase: de aanvaller gaf een verraderlijk wegdraaiende voorzet van Gökhan Inler met de schouder het laatste zetje: 2-1.

In de tweede helft kreeg Napoli legio kansen de score fors verder op de voeren, maar faalde het behoorlijk in de afwerking. De Italianen maakten nog slechts een doelpunt. Op aangeven van Cavani zorgde Lavezzi voor de 3-1, waardoor Chelsea nog altijd uitzicht hield op het bereiken van de kwartfinale.

Napoli bouwde met de overwinning gestaag verder aan een imposante reeks. De ploeg van trainer Walter Mazzari (die het duel overigens door een schorsing noodgedwongen vanaf de tribune bekeek, red.) is al elf Europese thuisduels op rij ongeslagen. Voor Chelsea betekende de nederlaag de vijfde opeenvolgende Europese uitwedstrijd zonder winst.

De terugwedstrijd in Londen staat gepland voor 14 maart. Daarin zal Chelsea minimaal twee keer moeten scoren. Foto: VI Images