Nantes verlost Ajax en Sigthórsson van elkaar

Reacties

Ajax verkoopt Kolbeinn Sigthórsson aan FC Nantes, waar hij zojuist een vijfjarig contract heeft getekend. Daarmee komt er een einde aan het wisselvallige verblijf van de 25-jarige spits in Amsterdam.

Nantes verlost Ajax en Sigthórsson van elkaar

Na een met vijftien competitiegoals goed seizoen bij AZ haalde Ajax de IJslandse spits in 2011 naar Amsterdam. Daar deed hij het in het begin van het seizoen prima, door tot oktober vijf keer te scoren. In de uitwedstrijd bij FC Groningen raakte hij echter zwaar geblesseerd aan zijn enkel. Zijn rentree maakte hij pas op 1 april 2012.

De manier waarop dat ging was tekenend voor zijn status op dat moment. Bij zijn invalbeurt werd hij door de Ajax-fans hartstochtelijk toegejuicht, waarna Theo Janssen - die zelf had kunnen scoren - zijn IJslandse collega de goal liet maken. Onomstreden zou Sigthórsson evenwel nooit worden in de Arena.

In de jaren dat de aanvaller onder contract stond bij Ajax haalde Frank de Boer met namen als Danny Hoesen, Ryan Babel, Bojan Krkic en Arek Milik telkens spelers naar Amsterdam die eveneens in de punt van de aanval konden spelen. Dat, in combinatie met de nodige blessures, zorgde ervoor dat Sigthórsson nooit een onuitwisbare indruk wist te maken.

Nantes biedt nu uitkomst. De Franse club van de Armeense trainer Michel Der Zakarian eindigde in de Ligue 1 afgelopen seizoen als veertiende en betaalt naar verluidt drie miljoen euro voor zijn nieuwe spits.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.