Nani bezorgt United Community Shield in blessuretijd

Als de seizoensopening in Engeland een voorbode is van wat er dit seizoen komen gaat, dan belooft dat veel goeds. Manchester United en Manchester City sloten het spektakelstuk om het Community Shield af met een 3-2 zege voor United.

De Portugees Nani bezorgde Manchester United met twee doelpunten de eerste prijs van het seizoen. De landskampioen boog na rust op sensationele wijze een 2-0 achterstand om in een 3-2 overwinning.

Ruim in blessuretijd kroonde Nani zich tot de man van de wedstrijd. Een uittrap van doelman David De Gea werd door City-verdediger Vincent Kompany volkomen verkeerd beoordeeld. Nani kon alleen op doelman Joe Hart afgaan en zette de kroon op de fraaie comeback van Man Utd.

Voor rust had Manchester United ook het initiatief, maar het was de eeuwige rivaal City dat brutaal de leiding pakte. Verdediger Joleon Lescott kopte een vrije trap van David Silva in en Van der Sar-opvolger David De Gea zag er niet goed uit bij een knal van afstand van Edin Dzeko. Na rust was de ploeg van manager Sir Alex Ferguson nog dwingender op het veld aanwezig.

Chris Smalling rondde koppend een vrije trap van Ashley Young af en nog voordat er een uur gespeeld was, stond het gelijk. Nani rondde een fantastische combinatie tussen invaller Tom Cleverley en Wayne Rooney op schitterende wijze af door de bal over de uitkomende doelman Hart te liften. Ook De Gea leverde met twee fraaie reddingen een goede bijdrage.

Voor Manchester United was het de vierde zege in de strijd om het Community Shield in de laatste vijf jaar. In totaal won United negentien keer de prijs, die voorheen om het Charity Shield ging. Met vijf treffers was de strijd om het Community Shield de meest productieve sinds 1992 toen Leeds United-Liverpool eindigde in 4-3. Foto: VI Images