Naïef FC Dordrecht thuis keihard onderuit tegen Willem II

Willem II heeft op bezoek bij FC Dordrecht zijn zesde overwinning van het seizoen geboekt. De hekkensluiter was in eigen huis kansloos tegen de nieuwe nummer acht van de Eredivisie: 0-4.

Voorafgaand aan dit seizoen werden er van beide gepromoveerde clubs weinig wonderen verwacht, maar het Willem II van trainer Jurgen Streppel presteerde uitstekend tijdens de eerste dertien wedstrijden van dit seizoen. FC Dordrecht verloor daarentegen al zijn thuisduels en was bij de start van de veertiende speelronde hekkensluiter. Vrijdagavond bleek maar weer waarom.

Na ruim een kwartier hadden de Tilburgers de wedstrijd al beslist tegen een naïef verdedigend FC Dordrecht. Samuel Armenteros opende in de zesde minuut na een goede individuele actie de score en tien minuten later tikte Ben Sahar van dichtbij een voorzet van Bruno Andrade tegen de touwen. Willem II werd geen strobreed in de weg gelegd.

De wedstrijd werd in de 55ste minuut in het slot gegooid door Armenteros, die op aangeven van Andrade zijn achtste doelpunt in tien competitieduels maakte. Namens de thuisclub was Rick ten Voorde kort daarna met een kopbal uit een vrije trap van Ricky van Haaren dicht bij het redden van de eer, maar doelman Kostas Lamprou zag de bal naast gaan.

Het werd in de extra speeltijd zelfs nog 0-4 via invaller Terrel Ondaan, waardoor de zorgen voor FC Dordrecht toenemen. De ploeg van trainer Ernie Brandts heeft slechts vijf punten na veertien duels. Willem II heeft er vier keer zoveel en klimt naar de achtste plaats. Nummer zes SC Cambuur heeft ook twintig punten, maar een beter doelsaldo.