Nachtmerrie Laporte komt uit: streep door interlanddebuut

Reacties

Aymeric Laporte heeft zich noodgedwongen afgemeld voor de EK-kwalificatiewedstrijden van Frankrijk. De verdediger van Manchester City, die na jaren wachten eindelijk werd opgeroepen, heeft last van een knieblessure.

Nachtmerrie Laporte komt uit: streep door interlanddebuut

Bondscoach Didier Deschamps heeft Samuel Umtiti van Barcelona opgeroepen als vervanger van Laporte, die nog altijd wacht op zijn debuut voor Frankrijk. Dat gaat nu nog langer duren. Eerder uitte hij kritiek op het selectiebeleid. In 2018 bijvoorbeeld, vlak na het WK in Rusland. 'Ik had nu wereldkampioen kunnen zijn', zei de verdediger in gesprek met Basque TV. 'Ik weet niet waarom ik er steeds niet bij zit, ik denk niet dat dit om sportieve redenen is.'

Laporte weersprak destijds de geruchten dat hij zou overwegen om zich beschikbaar te stellen voor de Spaanse ploeg, iets wat de Spaanse bond wel zou zien zitten. In theorie had hij zo'n aanvraag kunnen indienen omdat zijn overgrootouders Baskisch zijn. Daardoor mocht hij ook uitkomen voor Athletic de Bilbao, dat alleen Basken opstelt.

Frankrijk stuit komende maand in de EK-kwalificatiereeks op Albanië en Andorra. Laporte, die zaterdag geblesseerd raakte tegen Brighton & Hove Albion en per brancard van het veld werd gedragen, zal ook bij die interlands slechts toeschouwer zijn.

Bekijk hier al onze video's
Meer Frankrijk
Meer over Frankrijk
Meer Aymeric Laporte
Meer over Aymeric Laporte
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.