Nachtmerrie Falcao: weg WK door gescheurde kruisband

Reacties

Radamel Falcao (27) heeft een kruisband in zijn linkerknie gescheurd en mist daardoor het aankomende WK in Brazilië. De spits van AS Monaco liep die blessure op in het gewonnen bekerduel met Mont d'Or Azergues (0-3).

Nachtmerrie Falcao: weg WK door gescheurde kruisband

De Colombiaan moest vlak voor rust per brancard het veld verlaten, na een tackle van achteren. De blessure zag er meteen al ernstig uit en direct werd er dan ook gevreesd voor een lange afwezigheid. Zijn Portugese arts heeft inmiddels tegenover het Spaanse persbureau EFE bevestigd dat Falcao de voorste kruisband in zijn linkerknie heeft afgescheurd. Voor een dergelijke blessure staat een herstel van zes maanden. AS Monaco meldt dat Falcao een dezer dagen geopereerd wordt.

Monaco-trainer Claudio Ranieri wees met de beschuldigende vinger naar de scheidsrechter. Die zag geen overtreding in de tackle. 'Al voor de overtreding heb ik bij de vierde official aangegeven dat het spel te fysiek werd. Als de blessure ernstig blijkt, is dat de schuld van de scheidsrechter', aldus Ranieri kort na het bekertreffen. De coach zal het nu de rest van het seizoen moeten stellen zonder zijn sterspits, die in het bekerduel nog wel de eerste treffer liet aantekenen.

Falcao kwam afgelopen zomer over van Atlético Madrid en vond tot nu toe negen keer het net voor de nummer twee uit de Franse Ligue 1. In 49 interlands was hij goed voor twintig doelpunten. Colombia is op het WK ingedeeld in een groep met Japan, Ivoorkust en Griekenland.

De Colombiaan Radamel Falcao verliet per brancard, met zijn hand voor zijn gezicht, het veld.
De Colombiaan Radamel Falcao verliet per brancard, met zijn hand voor zijn gezicht, het veld.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.