NAC zet Tighadouini en Seuntjens uit de selectie

Reacties

De technische staf van NAC Breda heeft in aanloop naar het duel met FC Utrecht van zaterdag maatregelen genomen tegen aanvallers Adnane Tighadouini en Mats Seuntjens. Het duo is geschorst en voor onbepaalde tijd uit de selectie gezet.

NAC zet Tighadouini en Seuntjens uit de selectie

De Bredase club meldt dat Tighadouini (rechts op de foto) en Seuntjens (links) dinsdag voorafgaand aan de training een gesprek hebben gehad met trainer Eric Hellemons en technisch directeur Graeme Rutjes. Daarop werden zij naar huis gestuurd en vanwege 'onprofessioneel gedrag' voor onbepaalde tijd geschorst, zo luidt de verklaring.

'Beide spelers hebben de afgelopen weken verschillende keren laten zien niet mee te kunnen in het teamproces', verklaart Rutjes het besluit van hemzelf en Hellemons. 'Het is ons ernst. De fase waarin NAC zich bevindt vraagt om strijd, discipline en de wil om te winnen. Alleen dán kunnen we handhaving in de Eredivisie bewerkstelligen. De selectie werkt als één team aan dit doel en kan hierbij geen afleiding gebruiken.'

Geen supertalent
Tighadouini speelt sinds januari in het Rat Verlegh Stadion en geldt momenteel als een van de smaakmakers. Vorige week haalde Hellemons in Voetbal International evenwel nog hard naar hem uit. Volgens hem is de aanvaller geen supertalent en moet hij zich ook niet zo gedragen. De aanvaller was pissig over die uitspraken.

Bekend is dat de van Vitesse overgekomen aanvaller het liefst zo snel mogelijk zou vertrekken bij NAC. Hij is ambitieus en wil zo snel mogelijk hogerop. Voor Tighadouini geldt dat de clubleiding zich al maanden stoort aan zijn gedrag. Seuntjens werd op zijn beurt ook door de voorganger van Hellemons, Nebojsa Gudelj, al eens uit de selectie verbannen vanwege gebrek aan mentaliteit.

Afgelopen zaterdag, na de door NAC met 2-0 verloren wedstrijd tegen Go Ahead Eagles, haalde doelman en aanvoerder Jelle ten Rouwelaar nog hard uit naar sommige ploeggenoten. Hij verweet een aantal spelers een gebrek aan de echte wil om voor de Brabantse club te willen werken. Hij doelde daarmee onder meer op Tighadouini en Seuntjens.

Laatstgenoemde kreeg in Deventer een rode kaart. Opmerkelijk was het dat niemand van NAC – ook Seuntjens zelf niet – protesteerde tegen de prent.  Voor hoe lang beide spelers geschorst zijn, is onduidelijk. De kans is klein dat het tweetal zaterdag tot de wedstrijdselectie behoort tijdens NAC - FC Utrecht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.