NAC wil verder met Gilissen, Horváth en Koenders

NAC Breda wil graag verder met Gábor Horváth. De 25-jarige verdediger uit Hongarije kwam afgelopen zomer als huurling over van Videoton FC, als vervanger van de naar FC Augsburg vertrokken Kees Kwakman. Hij groeide uit tot een bepalende speler in Breda en wil zelf ook graag blijven. Zowel club als speler wil de huurovereenkomst omzetten in een definitieve transfer.

NAC wil verder met Gilissen, Horváth en Koenders

Doordat NAC in de financiële problemen zit en zelf niet kan investeren, doet de leiding een beroep op externe financiers. 'Ik heb het enorm naar mijn zin en hoop dat alles rond zal komen', aldus Horváth in gesprek met Voetbal International. 'Ik denk nog niet aan PSV of aan Ajax, laat staan aan de Europese top. Mijn doel is een vast contract bij NAC. Hier kan ik me de komende jaren verder ontwikkelen tot een goede, complete verdediger.'

Door de penibele positie en een geplande verjonging van de selectie, neemt de club na dit seizoen afscheid van de dure routiniers Joonas Kolkka (36) en Csaba Fehér (35), terwijl Tyrone Loran (29) per direct mag vertrekken. Na dit seizoen beëindigt aanvoerder Rob Penders (35) zijn actieve spelersloopbaan. De vraag is verder of Leonardo nog toekomst heeft bij de club.

NAC moet in elke geval een groot aantal nieuwe spelers aantrekken. Mede hierdoor wil de Raad van Toezicht haast maken met de aanstelling van een nieuwe algemeen directeur. Die moet onder meer beslissen over spelerscontracten en welke financiële ruimte er is voor versterkingen. Vooruitlopend daarop kreeg Tim Gilissen (28) een aanbieding zijn contract te verlengen, terwijl de interim-directie met AZ in gesprek is huurling Milano Koenders (24) definitief over te nemen.

De raad van toezicht heeft inmiddels het huidige bestuur gevraagd enkele maanden langer aan te blijven en mee te beslissen over de invulling van de nieuwe directie. Het bestuur zou per 1 februari opstappen. Ronald Claydon, voorzitter van de raad van toezicht: 'Er moet wel een bedrijf gerund worden. En de algemeen directeur is toch de man die daarin leiding moet geven.' (Anton Lippold) Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's