NAC weer onderuit, Dordrecht morst punten

FC Eindhoven heeft NAC Breda op een volgende nederlaag getrakteerd. FC Dordrecht bleef door toedoen van een oude bekende met lege handen achter.

FC Eindhoven – NAC Breda 2-1
Na de pijnlijke thuisnederlaag tegen FC Volendam (1-4) heeft NAC Breda zich van zijn betere kant laten zien. Maar het resultaat was opnieuw negatief voor de ploeg die vorig jaar nog in de Eredivisie speelde.

Kevin Brands zette NAC Breda in het Jan Louwers Stadion wel op voorsprong. Maar zijn treffer in de 57ste minuut werd ruim een kwartier voor tijd overtuigend beantwoord door FC Eindhoven. De koud ingevallen Anil Koc trok de stand gelijk met een schot van afstand.

Niet veel later zorgde FC Eindhoven voor een koude douche voor de gasten. Anthony van den Hurk tekende voor de 2-1 voor de thuisploeg, dat zich daarmee revancheerde voor de 3-1 nederlaag van vorige week tegen FC Dordrecht.

FC Emmen – FC Dordrecht 1-0
FC Dordrecht heeft al op de tweede speeldag de eerste teleurstelling moeten slikken. De Eredivisie-degradant morste de eerste punten in Drenthe, waar FC Emmen dankzij een 1-0 zege wel de maximale score behield. Erixon Danso (foto), die een jaar geleden nog speelde aan de Krommedijk, was de man die het verschil maakte in de JEBS Vesting. Zijn treffer na een uur bleek de winnende, ook omdat FC Emmen-keeper Dennis Telgenkamp de Dordtse pogingen onschadelijk maakte.

FC Volendam – FC Den Bosch 2-0
FC Volendam heeft op eigen veld de flitsende start van het seizoen een vervolg gegeven. FC Den Bosch, dat was begonnen met een 2-2 gelijkspel tegen Fortuna Sittard, ging in Noord-Holland ten onder. Jack Tuyp brak na een uur de ban voor FC Volendam, dat met tien man de punten over de eindstreep sleepte. FC Den Bosch kon niet profiteren van de  uitsluiting van Rafik El Hamdi na twee gele kaarten in de 74ste minuut. Sterker nog, Kevin van Kippersluis maakte er in de extra tijd 2-0 van.

Fortuna Sittard – Achilles '29 2-4
Achilles '29 heeft ook de tweede zege geboekt. De ploeg van trainer Eric Meijers dankte de punten aan de veerkracht, want in het laatste half uur werd een 2-0 achterstand omzette in een 4-2 overwinning. Na doelpunten van Freek Thoone en Levi Raja Boean werd Eef van Riel in de laatste minuut de gevierde man voor Achilles '29. Hielke Penterman maakte in blessuretijd aan alle onzekerheid een einde.