NAC verzekert zich van komst Fernandez

Reacties

Guyon Fernandez maakt het seizoen af bij NAC Breda. De partijen zijn maandag mondeling tot overeenstemming gekomen met elkaar. Op voorwaarde dat hij door de medische keuring komt en dat de partijen samen de laatste puntjes op de i weten te zetten, speelt de 28-jarige Hagenaar de komende maanden in het geel/zwart. Hij was sinds afgelopen zomer clubloos.

NAC verzekert zich van komst Fernandez

Voor coach Robert Maaskant was de komst van Fernandez, die afgelopen week tevergeefs een stage afwerkte bij het Engelse Sheffield Wednesday, halszaak. 'Guyon is de man waarop we willen wachten', stelde de oefenmeester eerder al tegenover Voetbal International. 'Hij past uitstekend in het systeem dat ik voor ogen heb met NAC.'

Dat systeem valt het best te omschrijven als een 4-1-4-1-formatie, waarin Fernandez de puntspeler moet worden. Afgelopen week, tijdens het trainingskamp van de Brabanders in Valencia, speelde Kingsley Boateng op die positie. Hij kreeg de voorkeur boven Stipe Perica. Verwacht wordt echter dat Boateng mogelijk nog voor  1 februari vertrekt bij de nummer zeventien van de Eredivisie. Zeker nu Fernandez is ingelijfd.

ADO Den Haag en Excelsior, twee voormalige werkgevers van de geboren Hagenaar, waagden voor de winterstop al een poging  Fernandez aan zich te binden. Die clubs kregen echter nul op het rekest van de aanvaller, die afgelopen seizoen nog de KNVB-beker won met PEC Zwolle. Deze club huurde hem van Feyenoord, waar hij tussen 2011 en 2014 onder contract stond.

Pikant is dat Fernandez uitgerekend tegen PEC Zwolle zijn debuut kan maken namens zijn nieuwe werkgever NAC, dat de competitie zaterdagavond hervat met een uitwedstrijd tegen de club uit Overijssel.  De Brabanders hopen zich tegen die tijd ook verzekerd te hebben van de diensten van verdediger Menno Koch. Maaskant praat deze week met de PSV’er, die al te kennen heeft gegeven open te staan voor een tijdelijke overstap naar Breda. Ook stagiair Kees Luijckx - over wie Maaskant zeer te spreken is -  maakt mogelijk zijn rentree bij de club die hij tussen 2010 en 2013 ook al diende.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.