NAC vernedert zwalkend Dordt

NAC Breda heeft de smaak in de Jupiler League te pakken. Op eigen veld vernederde de ploeg van trainer Robert Maaskant vanavond het vorig seizoen eveneens gedegradeerde FC Dordrecht: 7-0. Kevin Brands en Mats Seuntjens waren de grote mannen bij de thuisploeg.

NAC was het seizoen nog desastreus begonnen door te verliezen van FC Volendam (1-4) en FC Eindhoven (2-1). Tegen Jong Ajax (3-0) volgde vrijdag onder aanvoering van de nieuwe spits Sjoerd Ars het herstel. Maandagavond kwam daar een monsterzege overheen.

Eerst was het Jeroen Lumu die namens de ploeg van Harry van den Ham, die bij het eveneens onrustig aan het seizoen begonnen Dordt Jan Everse als coach verving, de eerste speldenprik uitdeelde. Na zijn schot van afstand was het woord aan Brands (foto). Eerst raakte hij met een spectaculaire omhaal nog de lat, maar na zestien minuten was het raak. Hij kon binnentikken nadat Suentjens hem op de doellijn de bal had bezorgd.

Zeven minuten na het openingsdoelpunt was het al 2-0. Een fraaie aanval werd met een even knap stiftje afgerond door Brands, maar het overstapje van Seuntjens voorafgaand aan die goal was wellicht nog wel fraaier. Kort na rust bekroonde Seuntjens zijn goede wedstrijd door de nekslag uit te delen. Hij zag de bal in het Dordt-zestienmetergebied voor zijn voeten vallen en schoot droog de 3-0 binnen.

Voor Dordt moest in de slotfase de gifbeker helemaal leeg. Eerst kreeg Josimar Lima een directe rode kaart voor een schop aan het adres van Ars, waarna Danny Verbeek de 4-0 op het scorebord stiftte. Vervolgens mochten twee invallers een doelpunt meepikken. Een minuut na zijn entree tekende Elson Hooi voor 5-0 en vervolgens was het Uros Matic die de stand naar 6-0 tilde. Ook hij stond pas net binnen de lijnen toen hij een rebound na een fout van doelman Robbert te Loeke binnenschoot. Het slotwoord was aan Seuntjens, die met een enorme knal de eindstand op 7-0 bepaalde. Ook bij die vrije trap zag Te Loeke er niet goed uit.

NAC heeft zodoende de onrust weer een beetje van zich afgespeeld. Dat geldt voor Dordt niet. Die ploeg staat na vier duels pas op drie punten. NAC heeft drie punten meer.