NAC vecht zich op vreemde bodem langs Heracles

Reacties

NAC Breda heeft de tweede zege op vreemde bodem binnen. In Almelo was de ploeg van trainer Nebojsa Gudelj te sterk voor Heracles: 1-2.

NAC vecht zich op vreemde bodem langs Heracles

Voorafgaand aan het competitieduel in Almelo wist NAC dit seizoen pas één keer te winnen buiten de stadspoort van Breda. In september 2013 was NAC in Limburg met 5-1 te sterk voor Roda JC Kerkrade. Daarnaast speelden de geel-zwarten twee keer gelijk en ging de ploeg zeven keer ten onder in een uitwedstrijd.

NAC kende sowieso geen sterke fase. De voorgaande twee duels met AZ (3-0) en PEC Zwolle (2-1) werden verloren. Van een mindere vorm was in het Polman Stadion niet veel te zien. Sterker, NAC speelde een prima eerste helft en ging met een minimale voorsprong de rust in.

Heracles-doelman Remko Pasveer greep mis bij de corner van debutant Uros Matic. Jordy Buijs maakte dankbaar gebruik van de flater: 0-1. In de tweede helft trad een beter Heracles aan, dat het heft in handen nam. Toch moest het team van trainer Jan de Jonge toezien hoe Rydell Poepon de marge op twee zette met een rake kopbal.

Na de treffer van Poepon zette Heracles een slotoffensief in. Verder dan de aansluitingstreffer kwam Heracles niet. Namens de Tukkers bepaalde Bryan Linssen met zijn zevende seizoenstreffer de eindstand: 1-2. In de slotfase beleefde NAC enkele hachelijke momenten, maar bleef het wel overeind. Beide ploegen zijn daardoor met 25 punten middenmoter en nemen een klein beetje afstand van de onderste plaatsen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.