NAC richt vizier op Kuipers en Tamata

Reacties

Hoewel NAC Breda nog allerminst zeker is van een langer verblijf in de Eredivisie, oriënteert de club zich alvast op het nieuwe seizoen. Behalve naar centrale verdediger Sander Fischer van Excelsior, zijn onder meer visjes uitgeworpen naar zijn ploeggenoot Bas Kuipers en naar PSV-speler Abel Tamata (foto).

NAC richt vizier op Kuipers en Tamata

Laatstgenoemde spelers kunnen op de backposities uit de voeten. Daar ontstaat een vacature nu Sepp de Roover heeft aangegeven dat hij na dit seizoen stopt met profvoetbal. De Belg wordt autoverkoper. NAC hoopt wel op een langer verblijf van Ruben Ligeon, de rechtsachter die sinds de winterstop van Ajax wordt geleend, zoals ook Dirk Marcellis, Henrico Drost en Demy de Zeeuw vermoedelijk een nieuwe aanbieding tegemoet kunnen zien bij lijfsbehoud. Al heeft laatstgenoemde al aangegeven dat hij zijn geluk in het buitenland wil beproeven na de zomer.

Ronnie Stam, nu spelend bij Standard Luik, wordt met zijn ervaring als mogelijk alternatief gezien. Belemmering is vermoedelijk echter zijn stevige salaris in België. Divine Naah, een van de smaakmakers de laatste weken, ligt in principe nog vast. Zijn eigenlijke werkgever Manchester City heeft wel het recht hem elke transferperiode terug naar Engeland te halen.

Vanwege de weinige financiële middelen kan NAC alleen transfervrije of clubloze spelers halen. De Brabanders hebben, zoals zoveel clubs, een scoutingslijst met enkele tientallen namen die onder die noemer vallen. Daarop prijkt onder anderen Nick van der Velden van FC Groningen. Concreet onderhandelen doet NAC evenwel pas wanneer duidelijkheid is over het niveau waarop komend seizoen wordt gespeeld.

De Bredase club houdt rekening met een vertrek van Adnane Tighadouini, beste man aan NAC-zijde de laatste maanden. De buitenspeler wil het liefst naar een topclub in Nederland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.