NAC pas laat wakker tegen Feyenoord

Dat Feyenoord na de pauze toch nog in de problemen kwam tegen NAC, had het volledig aan zichzelf te wijten. Op basis van pure werklust verdienden de Bredanaars het punt waar Csaba Fehèr kort voor tijd via een vrije trap voor zorgde: 1-1.

Feyenoord schoot in het Fujifilm-stadion als een raket uit de startblokken. De Rotterdammers namen al na vijf minuten de leiding (uitblinker Thomas Buffel bood Sebastián Pardo een niet te missen kans, met dank aan een wijfelende Gàbor Babos), maar als de Rotterdammers een tikje zorgvuldiger waren geweest met hun vele mogelijkheden, had Feyenoord het duel al binnen tien minuten kunnen beslissen.

Een minuut na zijn openingstreffer had Pardo (andermaal op assist van Buffel, foto) de marge al kunnen verdubbelen. Weer een minuut later vond Gérard de Nooijer Gàbor Babos op zijn weg, nadat Pierre van Hooijdonk de bal had doorgekopt. En twee minuten daarna kreeg de volledig vrije Bonaventure Kalou een schietkans, nadat de complete NAC-defensie was blijven staan wegens vermeend buitenspel. De Feyenoorders toonden zich evenwel te slordig, waardoor de 0-1 op het bord bleef staan.

Pas halverwege de eerste helft knokte de thuisploeg zich terug in de wedstrijd. NAC verscheen zowaar enkele malen op de helft van Feyenoord en kreeg bovendien enkele kleine kansjes. Feyenoord bleef echter de betere ploeg. Dat was vooral ook te danken aan Thomas Buffel, veruit de beste man, die zijn directe tegenstander Mark Schenning alle hoeken van het veld liet zien.

Na de pauze trad er een herboren NAC (met Ali Boussaboun voor Arne Slot) binnen de lijnen. Bij Feyenoord was het beste eraf en de druk van de Bredase ploeg nam zienderogen toe. De Rotterdammers hadden alle moeite nog een fatsoenlije aanval te fabriceren, terwijl NAC de kansen creëerde. De beste mogelijkheden kreeg de thuisploeg in de slotfase. Eerste was het in de 80ste minuut Bart Van Den Eede die op een voorzet van Alfred Schreuder maar net naast kopte, vervolgens kon doelman Patrick Lodewijks de bal maar net van de voeten van Orlando Engelaar glijden.

Vier minuten voor het einde was het het toch zover. Csaba Fehèr mocht aanleggen voor een vrije trap net buiten het strafschopgebied en liet Lodewijks kansloos: 1-1. Op basis van de Bredase werklust en het spelbeeld na de pauze was die puntendeling meer dan terecht.