NAC onder Maaskant niets opgeschoten

Reacties

● NAC won zeven en verloor acht van de voorgaande 26 thuisduels met FC Groningen in de Eredivisie (G11).

NAC onder Maaskant niets opgeschoten

● De Bredanaars boekten slechts één zege in de laatste twaalf thuiswedstrijden tegen FC Groningen in de competitie (G6, V5).

● NAC won onder coach Robert Maaskant (zestien duels, drie zeges) net zo weinig als in de zeventien duels ervoor onder Nebojsa Gudelj en Eric Hellemons.

● De club uit Breda staat met nog één duel te gaan op 28 punten, één minder dan het aantal waarmee Roda JC vorig seizoen rechtstreeks degradeerde (29).

● De enige NAC-speler die deze eeuw meer dan twaalf competitiedoelpunten produceerde, het huidige aantal van Adnane Tighadouini, was Ali Boussaboun in 2004/05 (dertien).

● Tighadouini was de doelpuntenmaker bij vijf van de zes competitietreffers die de Bredanaars sinds de start van december in eigen huis maakten.

● De laatste competitiewedstrijd van NAC zonder Jelle ten Rouwelaar onder de lat was op 20 april 2008 tegen NEC. Sindsdien speelde de doelman 237 duels (21.330 minuten) op rij, een record in de Eredivisie.

● FC Groningen won slechts één van de laatste acht uitwedstrijden in de competitie (G4, V3).

● Groningen is de enige Eredivisieploeg die dit seizoen nog niet één keer de nul wist te houden buitenshuis; het lukte de noorderlingen wel bij Aberdeen (EL-kwalificatie) en in de bekerfinale in De Kuip (2-0 tegen PEC Zwolle).

● In de 35 seizoenen die de Groningers in de Eredivisie uitkwamen werd altijd minimaal één keer de nul gehouden in een uitwedstrijd.

● FC Groningen kan voor de negende keer in tien seizoenen in het linkerrijtje eindigen; alleen Ajax en PSV deden dit in die periode vaker (tien; ook FC Twente kan hier nog bij komen).

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.