NAC - MVV is ook Manchester City tegen RC Genk

Reacties

Dit seizoen komt Voetbal International elke week met een uitgebreide voorbeschouwing op een topwedstrijd uit de Jupiler League. NAC-MVV is op de derde speeldag van de Jupiler League een mooi affiche. De Bredase ploeg is nog zonder puntenverlies, MVV nog zonder winstpartij ondanks een fris ogende start.

NAC - MVV is ook Manchester City tegen RC Genk

In hoeverre de confrontatie tussen NAC Breda en MVV Maastricht nog een duel is tussen Brabanders en Limburgers is maar de vraag. Natuurlijk is de fanatieke aanhang van beide clubs op en top Brabants en Limburgs, maar op het veld zien we naast Nederlandse spelers ook profs uit Engeland en België. Manchester City en RC Genk ontmoeten elkaar tijdens NAC - MVV ook een beetje.

NAC Breda werkt samen met Manchester City, MVV Maastricht doet dat op iets meer bescheiden basis met RC Genk. De Jupiler League-clubs prijzen zich gelukkig met de steun van over de grens. Talentvolle spelers maken de ploegen beter, terwijl die talenten zich kunnen ontwikkelen op het tweede Nederlandse niveau. Alle clubs tevreden, maar zijn de fans dat ook? Als er gewonnen wordt wel, weten de beleidsbepalers in Breda en Maastricht.

Metamorfose
Bij NAC moesten alle dure krachten vertrekken na het seizoen waarin niet direct werd teruggekeerd naar de Eredivisie. De grootse metamorfose is inmiddels bijna volbracht. Technisch directeur Hans Smulders zorgde dat trainer Marinus Dijkhuizen (foto boven) een selectie terugkreeg waarmee hij bovenin moet kunnen meedraaien. Met dank aan de rijke partner City. Vier jonge spelers van de Engelse topclub, waaronder de afgelopen vrijdag tegen Achilles '29 scorende linksback Ashley Smith-Brown, zijn inmiddels in Breda.

Brandon Barker is er sinds afgelopen week bij. Hij wordt gezien als het grootste City-talent dat nu in Breda is. Een vijfde City-speler is nog onderweg. Daarnaast sprak Smulders zijn Belgische netwerk aan, waardoor spelers als Cyriel Dessers, Jorn Brondeel en (deze week nog) Arno Verschueren binnenkwamen. NAC is nu bijna klaar. Een centrale verdediger en een back moeten er nog bijkomen, terwijl Mounir El Allouchi en Hakim Borahsasar elders aan de slag mogen.

Brandon Barker is twee Everton-spelers te snel af.
Brandon Barker is twee Everton-spelers te snel af.

Met het compleet nieuwe middenveld deed NAC misschien wel de beste zaken. Jeff Stans kwam van Excelsior, Gianluca Nijholt van VVV-Venlo en Robbie Haemhouts (ook een Belg) van Willem II. Ervaring en kwaliteit in het middenrif. Met Olivier Rommens (afkomstig van Jong PSV) is er nog een vierde middenvelder met veel potentie. De kleine Rommens staat nu nog centraal achterin, omdat de opties daar nog niet groot zijn. Tegen Achilles '29 vorige week vrijdag was de andere centrale verdediger Kevin van Diermen de enige speler die ook vorig jaar in het eerste van NAC stond.

Aderlating
In Maastricht zijn de laatste jaren al veel spelers met een RC Genk-achtergrond actief. De beste van allemaal, Stef Peeters, verliet de Limburgse club voor Sint-Truiden. Een aderlating, want de middenvelder was de architect van de ploeg. Buitenspeler Jordy Croux is er nog. Alessandro Ciranni en Florian Loshaj hebben ook een Genk-achtergrond. MVV, waar doorgaans veel Belgen actief zijn, hoopt binnenkort nog wat jeugdige Genkse krachten te mogen begroeten..

Met Stefan O'Connor is er inmiddels wel een Engelsman gehaald. De Engelse verdediger is gehuurd van Arsenal. MVV wordt langzamerhand ook een internationaal gezelschap. Voor de plek in het doel zijn er een Pool en twee Belgen beschikbaar, achterin is Hawbir Moustafa weer beschikbaar. Hij keerde terug van zijn Olympische avontuur met Irak. Een andere teruggekeerde speler is Nick Kuipers. Maastrichtenaar, het laatste seizoen gekweld door blessureleed maar nu belangrijk voor het elftal van trainer Ron Elsen. Als aanvoerder, als Maastrichts gezicht en als doelpuntenmaker. Kuipers scoorde in de eerste twee wedstrijden. In die duels toonde MVV zich beter dan Helmond Sport en VVV-Venlo, maar gewonnen werd er nog niet.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.