NAC legt de clubloze Sarpong voor drie seizoenen vast

Jeffrey Sarpong speelt de komende drie seizoenen voor NAC Breda. Dinsdagavond kwam de 24-jarige middenvelder tot overeenstemming met de Brabantse club. Sinds begin vorige week traint de geboren Amsterdammer mee met de selectie van Nebojsa Gudelj.

NAC legt de clubloze Sarpong voor drie seizoenen vast

Sarpong speelde de tweede helft van vorig seizoen ook al voor NAC. Toen werd hij gehuurd van het Spaanse Real Sociedad, waar hij in 2010 een driejarig contract tekende. Die club leende hem de eerste maanden van dit seizoen uit aan Hércules CF. In januari van dit jaar liet hij zijn contract bij Sociedad ontbinden. Sarpong, zoon van een Ghanese vader en een Nigeriaanse moeder, genoot zijn jeugdopleiding bij Ajax. In Amsterdam brak hij echter nooit door. Sarpong speelde in Nederland ook nog een half jaar op huurbasis voor NEC.

Technisch directeur Jeffrey van As van NAC Breda is erg gecharmeerd van Sarpong. Hij ziet in de middenvelder een speler die zich bij de Brabanders kan ontpoppen tot een dragende kracht. In het Rat Verlegh Stadion wordt rekening gehouden met het vertrek van Nemanja Gudelj. De jongeling wordt gevolgd door clubs uit binnen- en buitenland. NAC verlangt voor de international van Jong Servië een transfersom van circa drie miljoen euro.(Dennis van Bergen)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen