NAC komt knap terug, Groningen wint weer eens

NAC Breda kwam terug van een 2-0 achterstand en is gewoon nog actief in de strijd om de KNVB-beker. FC Groningen won na een boeiende wedstrijd van FC Utrecht en BV Veendam verslikte zich in de amateurs van De Treffers.

FC Utrecht-FC Groningen 2-4FC Groningen boekte een zege die het wankele zelfvertrouwen goed zal doen. Bij het uitstekend presterende FC Utrecht werd met 4-2 gewonnen. Op slag van rust bracht Nicklas Pedersen de Groningers aan de leiding. Tien minuten na rust verdubbelde hij de marge. Erixon Danso gaf de thuisploeg echter weer hoop.

FC Groningen bleef aan de goede kant van de score. Een kwartier voor affluiten was het 3-1 voor de bezoekers dankzij Tim Matavz, die met een schot van veertig meter scoorde. International Michel Vorm verdedigde buiten zijn strafschopgebied zeer matig uit. De Utrechtse aansluitingstreffer van Ricky van Wolfswinkel zorgde echter voor een spannende slotfase, maar na enkele kansen voor de ploeg van Ton du Chatinier werd het verzet vlak voor het einde gebroken door de tweede goal van Matavz. FC Utrecht nam een corner vlak voor tijd kort en leverde de bal dom in. Uit een snelle counter besliste de Sloveen het duel.

Willem II-NAC Breda 2-3De Brabantse derby, die in Tilburg en Breda voor veel emoties zorgt, kende als decor een matig gevuld Koning Willem II stadion. De thuisploeg nam de leiding nadat in de negentiende minuut Frank Demouge een prachtige pass van Christophe Grégoire had afgerond.

Na rust benutte Grégoire een strafschop en zat Willem II op rozen. Door gepruts van doelman Maikel Aerts bracht invaller Leonardo NAC Breda terug in de wedstrijd. Tien minuten voor tijd zorgde de Braziliaanse dribbelaar ook voor de gelijkmaker. In de blessuretijd was het Matthew Amoah die de comeback van zijn ploeg perfect maakte - uit een strafschop - en bevestigde de ploeg van Robert Maaskant zijn status van cupfighter.

VVV-Venlo-ADO Den Haag 3-0Met Kevin Begois als vervanger van de geblesseerde Dennis Gentenaar onder de lat, won VVV-Venlo opvallend ruim van ADO Den Haag. Smaakmaker Keisuke Honda opende na 24 minuten de score op aangeven van Achmed Ahahaoui. In de tweede helft kwamen de Limburgers nauwelijks in de problemen tegen de apathische Hagenaars. Met debutant Jasar Takak als invaller ging VVV op zoek naar uitbreiding van de score.

Door uitglijden van Ricky van der Bergh kwam Honda in balbezit. Na een lange dribbel eindigde de actie met een schuiver die de 2-0 betekende. Een mooie actie van Diogo Viana eindigde met een voorzet op het hoofd van Sandro Calabro die eenvoudig binnenkopte.

IJsselmeervogels-Roda JC 1-2Twee treffers van Arnaud Sutchuin binnen het half uur verzekerden Roda JC van een plek in de champagnekoeler als er donderdag geloot wordt voor de derde ronde van de KNVB-beker. Een kwartier voor tijd stak alsnog een storm op in Spakenburg toen Jeffrey Winter de aansluiting vond. Roda JC overleefde aan de boorden van het IJsselmeer.

FC Lisse-FC Den Bosch 0-4Binnen tien minuten had FC Den Bosch al afstand genomen van FC Lisse. Adnan Barakat en Jordens Peters scoorden voor de ploeg van Marc Brys. In het vervolg van de wedstrijd kwamen de Bosschenaren niet meer in de problemen en liepen zij via treffers van Diangi Matusiwa en Marvin van der Pluijm uit naar een ruime 4-0 zege.

De Treffers-BV Veendam 2-0BV Veendam liet zich in Groesbeek verrassen door de amateurs van De Treffers. Na een gelijkwaardige eerste helft werd de ploeg uit de Jupiler League in het tweede bedrijf ver teruggedrongen. Jim van Alst bracht BV Veendam aan het wankelen met de eerste goal voor De Treffers. In de slotfase kwam de knock-out met een treffer van Aleh Putsila voor de Groesbekers.

Capelle was met 4-0 te sterk voor Westlandia. WHC gaat ook naar de derde ronde. Door een treffer in de laatste minuut van Denis Mahmudov werd AFC uitgeschakeld. Baronie en Barendrecht scoorden beide één keer in de reguliere speeltijd. In de verlenging kwamen daar geen doelpunten bij. Baronie nam beter de strafschoppen en schakelt Barendrecht uit voor de strijd om de KNVB-beker.