NAC klopt FC Den Bosch in duel der tobbers

FC Den Bosch is weer een stuk dichter bij de Gouden Gids Divisie. De Bosschenaren verloren op eigen veld met 2-0 van NAC Breda, de ploeg die het slechtst presteerde in 2005.

De nederlaag was terecht. Den Bosch speelde pover in de eigen Vliert, aan niets was te merken dat de mannen van interim-coach Jan van Grinsven knokten tegen degradatie.

NAC Breda deed het niet veel beter, maar scoorde wel, ook al was het uit het niets. In de 64ste minuut haalde Yuri Cornelisse ineens uit. Zijn schot raakte de paal, waarna Ali Boussaboun de rebound binnenwerkte.

Drie minuten later kopte Jurgen Colin de 2-0 op het scorebord uit een voorzet van Cornelisse. Het bleek de nekslag voor de thuisploeg, die nog blij mocht zijn dat NAC in de slotfase een handvol grote kansen verprutste.

Het was de tweede zege van NAC na de winterstop. Voor FC Den Bosch groeide de achterstand op De Graafschap tot drie punten met nog drie duels op het programma.