NAC in eigen huis nipt te sterk voor subtopper Vitesse

NAC Breda heeft in eigen huis een knappe zege geboekt op Vitesse. Door een benutte penalty van Donny Gorter bleven de drie punten in Noord-Brabant: 1-0.

NAC in eigen huis nipt te sterk voor subtopper Vitesse

Vitesse, dat voorafgaand aan het duel knap vierde stond in de Eredivisie, kreeg de eerste grote kans van de wedstrijd. Jan-Arie van der Heijden schoot de bal hard op de vuisten van Jelle ten Rouwelaar.

In een vermakelijke eerste helft meldde vervolgens ook NAC zich in het vijandelijke strafschopgebied. Vitesse kroop door het oog van de naald toen Robbert Schilder zijn vrije trap op de lat uiteen zag spatten.

Nadat Anthony Lurling namens de gastheren en Marcus Pedersen namens Vitesse dicht bij een treffer waren, viel het enige doelpunt van de wedstrijd. Diezelfde Pedersen werd bestraft voor het in het zestienmetergebied omver duwen van Lurling. Gorter benutte de strafschop feilloos.

Na de onderbreking drong Vitesse aan. Onder aanvoering van invaller Wilfried Bony, hij bleek in de warming-up niet fit genoeg voor een hele wedstrijd, gingen de Arnhemmers op jacht. Tevergeefs, bleek naarmate het duel vorderde. Ten Rouwelaar ontpopte zich tot held namens de Brabanders door met goed keeperswerk zijn doel schoon te houden.

Door de zege vindt NAC de aansluiting met de subtop. Vitesse is nog wel vierde, maar kan die positie zondag kwijtraken aan Ajax en Feyenoord. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's