NAC heeft vijf minuten nodig om te winnen van Vitesse

NAC Breda klopte Vitesse in het Rat Verlegh Stadion met 2-0. Binnen vijf minuten beslisten de Brabanders het duel.

NAC heeft vijf minuten nodig om te winnen van Vitesse

Beide teams waren bezig aan een matige serie. NAC had voor het laatst op 14 november gewonnen, de Arnhemmers hadden sinds 2 november geen zege meer geboekt.

Na rust werd het zenuwachtige duel in een tijdsbestek van vijf minuten beslist. Joonas Kolkka schoot raak na een pass van Matthew Amoah. Nog geen minuut daarna koos Anthony Lurling knap positie en tikte hij een afgemeten voorzet van Csaba Fehér binnen. Vitesse-spits Ricky van de Wolfswinkel pakte even later zijn tweede gele kaart toen hij de opstomende Fehér onreglementair probeerde te weerhouden een voorzet te geven.

Voor rust was er weinig te beleven in Breda. Twee ploegen in matige vorm waren voorzichtig en zenuwachtig. Enige hoogtepunt was een mooie actie van Lurling, die zich vrijspeelde en op de paal naast Piet Velthuizen mikte. De enige echte kans die de ploeg van Hans Westerhof kreeg kwam voort uit onachtzaamheid van NAC-goalie Jelle ten Rouwelaar. Hij zag Van Wolfswinkel over het hoofd toen hij een terugspeelbal rustig probeerde te verwerken. Patrick Mtiliga redde zijn doelman op de doellijn.

Door dit resultaat passeert NAC Breda SC Heerenveen en PSV (dat zondag nog speelt tegen Feyenoord) op de ranglijst en staat vierde. Vitesse blijft op de zestiende plaats staan en haalde in zestien duels slechts twaalf punten.

Bekijk hier al onze video's