NAC heeft geen problemen met pover Vitesse

NAC Breda won zonder veel problemen van een uiterst pover Vitesse. De ploeg van Theo Bos had weer een off-day opgenomen en liet de thuisploeg zonder veel weerstand naar een ruime zege uitlopen.

De wedstrijd in het Rat Verlegh Stadion ging open na een discutabel moment. Na 36 minuten maakte Frank van der Struijk hands buiten het strafschopgebied. Volgens scheidsrechter Eric Braamhaar was het er binnen en hij toonde de Vitesse-verdediger bovendien de rode kaart. Edwin de Graaf wist wel raad met het buitenkansje en tekende voor 1-0.

Nog voor rust vergrootte de ploeg van Robert Maaskant de marge. Kees Kwakman tekende koppend voor de tweede Brabantse treffer. Dat was het sein voor de Arnhemmers om met de witte vlag te zwaaien. Na rust liep NAC uit naar een ruime zege.

Twee treffers van Anthony Lurling tekenden het vonnis over de wisselvallige ploeg van Theo Bos. Eerst profiteerde de aanvaller van defensief geklungel van Claudemir. Bij zijn tweede doelpunt werd hij uitstekend bediend door Kwakman die een fraaie actie afrondde met een panklare assist.